Om Terese & SoonAnna & Victoria

Vi är grundare av Terese & Soon och driver sedan tidigare e-butiken Pure Habit med inriktning på naturlig och ekologisk hudvård och make-up. Med en gemensam idé om ekologi och exklusivitet utvecklade vi vårt eget hudvårdsmärke.


Q&A med Anna och Victoria, grundare av Terese & Soon

Vad är Terese & Soon?

Terese & Soon är ett helt nytt svenskt märke som passar alla hudtyper och vi lanserar nu en ekologiskt certifierad miniserie med basutbudet i en hudvårdsrutin – rengöring och fukt. Vi drivs av att göra det enkelt för medvetna kvinnor och män som vill ha en produkt som funkar och tar hänsyn till miljön. Vi menar att dessa två produkter som ingår i vår ekologiska miniserie Everyday är allt som krävs för en frisk och välmående hud.  

Hur kom Terese & Soon till?

Vi såg ett behov av exklusiv hudvård som är ekologisk och samtidigt är en komplett hudvårdsrutin utan att innehålla för många produkter. Minimalistisk hudvård, skipcare, är det nya och månar om både hud, miljö och plånbok. Vi, Anna Edeus och Victoria Bravell, bor i Stockholm, men vi har vårt ursprung i småländska Tranås. Vi är barndomsvännerna som yrkesmässigt valt lite olika vägar i livet, men alltid delat intresset för hudvård. I och med Terese & Soon förenar vi våra olika yrkeserfarenheter – kunskap och medvetenhet – genom Anna som är farmaceut och Victoria hållbarhetsexpert. 

Vilka problem löser era produkter?

Vi arbetar holistiskt och tar inga genvägar. Vi utvecklar effektiva och säkra produkter och har tagit fram en ekologiskt certifierad hudvårdsserie som både utvinner det bästa ur och månar om naturens kraft. Vår miniserie Everyday har antibakteriella egenskaper som är porsammandragande och motverkar oren hy. Den balanserar och förnyar huden milt och naturligt och tillför mycket fukt vilket är den viktigaste faktorn för att hålla huden spänstig. Det är en bra kombination för de allra flesta, för ung liksom mogen hy.

Skipcare vad är det?

Det handlar om att ge huden en detox och känna efter vad den behöver och mår bra av. Vi har sett en trend med avancerade hudvårdsrutiner i många steg, som den omtalade k-beautyrutinen med upp till 10 steg, med en blandning av produkter. Skipcare kan ses som en motreaktion på det. Ju mer desto bättre är inte nödvändigtvis sanningen när det kommer till hudvård. Det gäller att jobba med produkter som fungerar tillsammans och inte tar ut varandra. Att överkonsumera hudvård är varken bra för vår hud eller miljön.